Serviciul Român de Informaţii
Serviciul Român de Informaţii

Sistemul Naţional de
Alertă Teroristă:

NIVEL PRECAUT

Reuniune la nivel înalt în domeniul cibernetic, organizată la Bucureşti

La data de 10 noiembrie a.c., Serviciul Român de Informaţii a participat, în calitate de co-organizator, alături de Ministerul Afacerilor Externe şi CERT.ro, la cea de-a doua întâlnire la nivel de experţi a Iniţiativei „Coordinated Responsible Disclosure”, lansată în cadrul Forumului Global privind expertiza în domeniul cyber (GFCE).

Întâlnirea de la Bucureşti a reunit profesionişti din România, Olanda, Ungaria, precum şi experţi din mediul privat. Scopul conferinţei a fost de a împărtăși lecțiile învățate, bunele practici şi provocările în înțelegerea privind dezvăluirea responsabilă sau politicile coordonate de divulgare a vulnerabilităţilor din domeniul cibernetic. În egală măsură, în cadrul lucrărilor conferinței au fost schimbate puncte de vedere necesare pentru a identifica politicile potrivite de protejare a persoanelor care fac cercetare de securitate în limitele cadrului legal.

În discursurile din sesiunea de deschidere a conferinţei, vorbitorii au punctat rolul diplomaţiei, organismelor de apărare, a educaţiei şi intelligence-ului în construirea unui dialog consistent între agenţiile guvernamentale, cercetătorii independenți din domeniul securității, mediul de afaceri şi sfera academică pentru identificarea celor mai bune politici şi idei care pot fi multiplicate la nivel global.

Participanţii la conferinţa de la Bucureşti au abordat subiecte referitoare la provocările privind crearea unui cadru național pentru politica de divulgare responsabilă, barierele legale în implementarea unei astfel de politici, modalităţi de valorificare a experienței agenţiilor de aplicare a legii, precum şi iniţierea unui format de lucru pentru elaborarea unui set de concepte juridice, a cadrelor, precum și politicilor conexe şi necesare pentru punerea lor în aplicare.
0800 800 100 Linie gratuită pentru semnalarea riscurilor teroriste

Copyright © 2012 Serviciul Roman de Informaţii. Toate drepturile rezervate.

Pentru o navigare optimă, vă recomandăm folosirea unui browser cu capabilități HTML5 și CSS3.