Serviciul Român de Informaţii
Serviciul Român de Informaţii

Sistemul Naţional de
Alertă Teroristă:

NIVEL PRECAUT

Ziua Luptătorului Antiterorist

Marți, 20 decembrie, Serviciul Român de Informaţii a celebrat, ca în fiecare an, Ziua Luptătorului Antiterorist. La ceremonialul militar, organizat cu acest prilej la Monumentul Luptătorului Antiterorist, au fost prezenţi directorul Serviciului Român de Informații și adjuncții directorului, membri ai familiilor eroilor, cadre militare în rezervă din structurile de prevenire şi combatere a terorismului, precum și angajaţi ai Serviciului.

Au fost depuse coroane de flori din partea conducerii SRI, a organizaţiilor cadrelor militare în rezervă şi retragere şi a fost ţinut un moment de reculegere în memoria celor care au făcut sacrificiul suprem în lupta pentru prevenirea şi combaterea terorismului.

Luând cuvântul la eveniment, domnul Eduard Hellvig, directorul SRI, a evocat faptul că "dosarul Revoluției din 1989 va face lumină, atât pentru istorie, cât și pentru justiția statului român pentru cele întâmplate (...) acum 27 de ani." Totodată, în cadrul adresării, directorul SRI a subliniat confruntarea existentă astăzi tot mai pregnant între realitatea lumii în care trăim, marcată de conflicte regionale și globale, și reprezentarea lumii în care ne dorim să trăim.

Directorul Serviciului Român de Informații a ţinut să le mulţumească tuturor ofiţerilor, maiştrilor militari şi subofiţerilor care au ales să îşi facă datoria în această profesie nobilă, în serviciul cetățenilor României.

0800 800 100 Linie gratuită pentru semnalarea riscurilor teroriste

Copyright © 2012 Serviciul Roman de Informaţii. Toate drepturile rezervate.

Pentru o navigare optimă, vă recomandăm folosirea unui browser cu capabilități HTML5 și CSS3.