Serviciul Roman de Informatii

Back ULTIMELE ȘTIRI

Comunicat de presă
14 iunie 2006

În vederea clarificării circumstanțelor predării către CNSAS a două dosare care privesc persoana domnului senator Dan Voiculescu, Biroul de Presă al SRI este împuternicit să facă următoarele precizări:

În luna noiembrie 2000, comisia mixtă SRI - CNSAS a hotărât, în conformitate cu prevederile legii 187 din 1999, clasificarea celor două dosare care priveau persoana domnului Dan Voiculescu și păstrarea acestora la SRI.

Hotărârea CSAT nr. 60 din 2006 a dispus reanalizarea tuturor dosarelor selectate anterior ca fiind de siguranță națională și rediscutarea acestora în comisia mixtă SRI - CNSAS. Totodată, Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 16 din 2006 a lărgit categoria de dosare care trebuie predate către CNSAS și a modificat criteriile de abordare a dosarelor preluate de la fosta Securitate.

Din aceste considerente, la data de 5 iunie a.c., la solicitarea expresă a CNSAS, a avut loc ședința comisiei mixte SRI - CNSAS în vederea rediscutării mai multor dosare, printre care și cele care priveau persoana domnului Dan Voiculescu. Pe baza noilor criterii menționate, comisia mixtă a decis că documentele nu mai privesc siguranța națională, în consecință fiind predate Colegiului CNSAS în conformitate cu legea.

Cele două dosare au fost create de organele de securitate în perioada anilor 1973 - 1974 și nu au suferit nici un fel de modificări.