Serviciul Roman de Informatii

Back ULTIMELE ȘTIRI

CAMPIONATUL NAȚIONAL DE SECURITATE CIBERNETICĂ, EDIȚIA 2022
8 August 2022

Serviciul Român de Informații a organizat împreună cu Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) și Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice cea de-a treia ediție a Campionatului Național de Securitate Cibernetica (ROCSC22). Etapa finală a concursului cibernetic s-a desfășurat la Palatul Parlamentului, unde 28 de concurenți au rezolvat timp de 8 ore probe de securitate web și exerciții din domeniul criptografiei, analizei traficului de rețea, inginerie inversă și investigații. Competiția a fost organizată pe două categorii de vârstă: juniori (pana la 20 de ani) și seniori (21-25 ani), iar primii 10 clasati din fiecare categorie au primit premii în bani sau echipamente din partea sponsorilor.

Finaliștii vor participa la un bootcamp de pregătire, organizat la Bran, în perioada 17-21 august. În cadrul bootcamp-ului se vor selecta și cei 10 concurenți (5juniori și 5 seniori) care vor reprezenta România la concursul „European Cyber Security Championship” (ECSC22). ECSC22 va avea loc la Viena, între 13-16 septembrie. România a debutat la ECSC acum 7 ani, a câștigat ediția din 2019 și a ieșit de două ori vicecampioana a Europei.

Formatul competiției ROCSC22 a constat în două etape, prima de calificare online și finala on-site, iar la eveniment s-au înscris initial peste 200 de tineri.

Tinerii care se înscriu la ROCSC își pot testa și îmbunătăți abilitățile tehnice de profil și pot beneficia de recunoaștere națională și promovare, mentorat cu specialiști în domeniu, stagii specializate de pregătire tehnică și soft skills sau oportunități de angajare.

Ediția din acest an a fost sprijinită de Ministerul Educației, de partenerii din mediul privat Orange, BitSentinel, certSIGN, CISCO, UIPath, PaloAlto Networks, KPMG, Clico, Dendrio și GRX ȘI de partenerii media Agerpres, DIGI24, Euronews.