Serviciul Roman de Informatii

Back ULTIMELE ȘTIRI

Probleme, tendințe și soluții pentru amenințările virtuale – agenda conferinței internaționale RO-US 2021
21 octombrie 2021

Serviciul Român de Informaţii, prin intermediul Centrului Național Cyberint, a organizat pe 21 octombrie 2021, alături de Ambasada Statelor Unite ale Americii, Ministerul Afacerilor Externe și compania Bitdefender, cea de-a cincea ediție a Conferinţei Internaţionale ”Parteneriatul Strategic Româno-American în domeniul securității cibernetice”.

Evenimentul s-a desfăşurat în format hibrid şi a avut ca teme principale amenințările actuale la nivel național și global din spațiul virtual, tendințele și provocările în materie de securitate cibernetică și propunerea de noi soluții în domeniu.

În cadrul conferinței, au fost abordate și subiecte care au vizat implicațiile noilor tehnologii (5G, inteligența artificială, Internet of Things/IoT etc.), evoluția cadrului normativ național cu incidență în domeniul cybersecurity precum și pregătirea viitorilor specialiști în cadrul programelor educaționale din sfera securității cibernetice.

Protocolul de cooperare între România şi Statele Unite a permis o analiză a ameninţării cibernetice pe toate palierele la nivel international și a oferit cadrul pentru sporirea colaborării între cele două națiuni, pe dimensiunea securităţii cibernetice.