Serviciul Roman de Informatii

Back ULTIMELE ȘTIRI

25 aprilie 2015

Vineri, 24.04.2015, conducerea Serviciului Român de Informaţii (SRI) a primit vizita delegației Europol, condusă de directorul acestei instituții, domnul Rob Wainwright.

Cu această ocazie au fost trecute în revistă principalele aspecte ale relației actuale dintre SRI, în calitate de autoritate naţională în domeniul prevenirii şi combaterii terorismului, şi Europol, precum şi perspectivele cooperării eficiente pentru combaterea amenințărilor transfrontaliere la adresa securității spaţiului european.

Diversificarea riscurilor şi amenințărilor la adresa securității naționale a României şi a securităţii Europei şi atentatele teroriste recente din Franța, Danemarca şi Belgia impun sporirea cooperării pentru contracararea amenințărilor teroriste, a formelor diverse şi complexe de crimă organizată şi migrație ilegală, a traficului de droguri, precum şi pentru asigurarea securității cibernetice.

De asemenea, la nivelul celor două instituții a fost reafirmată disponibilitatea deplină de a coopera, în limitele cadrului legislativ şi ale competenţelor Serviciului, pe toate palierele necesare pentru a avea o Europă mai sigură şi mai prosperă.

Vizita directorului Europol în România se înscrie în contextul mai larg al dezvoltării cooperării între structurile cu atribuții în domeniul securității naţionale şi europene la nivelul UE.