Serviciul Roman de Informatii

Back ULTIMELE ȘTIRI

Conferința regională PROTECTOR-AFACERI ÎN SIGURANȚĂ
13 iunie 2018

La începutul lunii iunie 2018, Serviciul Român de Informații a participat la cea de-a cincea conferință regională a programului național de awareness PROTECTOR – Afaceri în siguranță, organizată la Mamaia, în județul Constanța. Această ediție a fost dedicată operatorilor economici din județele Buzău, Brăila, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea.

În cadrul conferinței, SRI a susținut două prezentări referitoare la indicatori de alertă în operațiunile comerciale cu produse cu dublă utilizare și militare, respectiv implicațiile sancțiunilor unilaterale asupra activității operatorilor economici români.

PROTECTOR – Afaceri în siguranță este un program inter-instituțional care constă într-un ciclu de opt conferințe regionale, dedicate operatorilor economici care tranzacționează, comercializează și furnizează produse și servicii supuse regimului de control al exporturilor sau unor sancțiuni internaționale.

Programul PROTECTOR are scopul de a expune riscurile ce decurg din nerespectarea sancțiunilor internaționale impuse anumitor state, pe considerentul derulării unor programe de dezvoltare a armelor de distrugere în masă, precum și a riscurilor generate de nerespectarea regimului național de control al exporturilor, pentru anumite categorii de bunuri și servicii.

PROTECTOR – Afaceri în siguranță este susținut de Agenția Națională de Administrare Fiscală, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ministerul Apărării Naționale, Banca Națională a României, Oficiul Național pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare, Camera de Comerț și Industrie a României și Serviciul Român de Informații.

Pentru detalii, accesați https://www.protector-romania.ro/