Serviciul Roman de Informatii

Back ULTIMELE ȘTIRI

Domnul Eduard Hellvig, învestit în funcţia de Director al Serviciului Român de Informaţii de Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis
03 martie 2015

Marți, 3 martie 2015, domnul Klaus Iohannis, Președintele României, a participat la ceremonia de învestire în funcţie a celui de-al cincilea director al SRI, ca urmare a numirii domnului Eduard Raul Hellvig, de către Parlamentul României, în această funcţie. Cu acest prilej, directorul interimar al Serviciului şi prim-adjunct al directorului instituţiei, domnul gl.lt. Florian Coldea, a predat noului director prerogativele conducerii SRI.

În cadrul evenimentului au fost evocate principalele repere care au marcat până în prezent activitatea Serviciului Român de Informaţii şi a fost reiterată hotărârea actualei conduceri de a continua parcursul profesionist şi echidistant al instituţiei.

Şeful statului a transmis conducerii Serviciului un mesaj în care a subliniat rolul important al SRI în lupta împotriva riscurilor şi ameninţărilor la adresa securităţii naţionale, precum corupţia, ameninţările teroriste, riscurile cibernetice etc., mai ales în actualul context internaţional complicat pe care îl parcurgem.

La rândul său, directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, şi-a definit ca prioritate a mandatului consolidarea performanţei instituţiei, dobândită în urma unui amplu proces de reformă conceput şi implementat de predecesorul domniei sale la conducerea instituţiei, domnul George Cristian Maior. Directorul SRI a afirmat cu acest prilej că va acorda o atenţie deosebită capitolului comunicare şi transparenţă.

La eveniment, alături de preşedintele României şi echipa de conducere a Serviciului,  au participat domnul consilier prezidenţial Adrian-George Scutaru, şeful Departamentului Securităţii Naţionale, precum şi domnul consilier prezidenţial Sorin-Dan Mihalache, şeful Cancelariei Preşedintelui.

Previous Next