Serviciul Roman de Informatii

Back ULTIMELE ȘTIRI

Întâlnire între directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, şi directorul FBI, domnul James B. Comey
03 martie 2015

Marţi, 3 martie 2015, domnul Eduard Hellvig, directorul Serviciului Român de Informaţii (SRI), l-a primit, la sediul central al instituţiei, pe domnul James B. Comey, directorul Biroului Federal de Investigaţii (FBI) din Statele Unite ale Americii.

Membrii conducerii Serviciului şi partenerii americani şi-au exprimat satisfacţia faţă de nivelul cooperării dintre cele două instituţii în domenii de interes reciproc, precum securitatea cibernetică, combaterea criminalităţii organizate şi a corupţiei, combaterea terorismului, contracararea acţiunilor de spionaj, dar şi în ceea ce priveşte instruirea personalului.

De asemenea, directorii celor două instituţii au evaluat perspectivele de evoluţie viitoare a parteneriatului bilateral, convenind să acorde un loc aparte componentei de securitate cibernetică, domeniu în care SRI este autoritate națională.

Vizita de lucru a directorului FBI se desfăşoară pe fondul unor provocări majore la adresa stabilității regionale și mondiale, provocări a căror gestionare reclamă, pe de o parte, măsuri de consolidare internă a statului și, pe de altă parte, intensificarea cooperării SRI cu parteneri precum Biroul Federal de Investigaţii din SUA, în vederea protejării intereselor de securitate ale României şi ale cetăţenilor săi.
Previous Next