Serviciul Roman de Informatii

Back ULTIMELE ȘTIRI

Serviciul Român de Informaţii sprijină NATO în organizarea celui mai mare exerciţiu de apărare cibernetică
28 noiembrie 2017

Specialiştii Centrului Naţional Cyberint participă timp de 5 zile, alături de reprezentanţi din alte 27 de ţări, la exerciţiul internaţional de apărare cibernetică „Cyber Coalition”. 

Ajunsă la cea de-a zecea ediţie, simularea organizată anual de NATO în propriul poligon cibernetic, se desfăşoară acum în Estonia. 700 de experţi în securitate cibernetică îşi vor testa abilităţile şi capacitatea de a apăra reţelele Alianţei Nord-Atlantice împotriva unor atacuri cibernetice de anvergură, cuprinse într-un scenariu complex. 

În cadrul echipei de planificare, pe lângă elaborarea împreună cu NCIA (Agenţia pentru Comunicare şi Informații a NATO) a principalului scenariu ce se va desfășura în cadrul poligonului cibernetic al NATO din Estonia, SRI a construit infrastructura virtuală a acestuia asigurând un grad ridicat de realism exercițiului.

Scenariul, format din mai multe storylines, are la bază un atac fictiv, care testează procedurile operaţionale, legale și cele ce vizează schimbul de informaţii cu partenerii din Alianţă.

Participanţii vor colabora pentru ca ameninţarea să fie depistată cât mai repede, iar impactul asupra sistemelor naţionale să fie diminuat

Exerciţiul, la care SRI participă pentru al cincilea an consecutiv, se va termina pe 30 noiembrie.