Serviciul Roman de Informatii

Back ULTIMELE ȘTIRI

SRI a organizat cea de-a cincea ediție CyDEx
7 octombrie 2021

CyDEx21, singurul exercițiu national de securitate cibernetică axat pe componenta practică (hands-on), s-a desfășurat în perioada 5 – 7 octombrie 2021, la Palatul Parlamentului, în prezența partenerilor din mediul public și privat.

Organizat de SRI, prin intermediul Centrului Național Cyberint, cu sprijinul partenerilor instituționali MApN, MAI, MAE, STS, SPP, SIE, ORNISS și DNSC, evenimentul din acest an s -a desfășurat în format hibrid, atât în mediul online, cât și fizic.

În cadrul exercițiului au fost simulate șase scenarii complexe, concepute împreună cu Comandamentul pentru Apărarea Cibernetică din cadrul MAPN și Academia Tehnică Militară, SPP, DNSC, ENEVO, Bitsentinel, BitDefender, Safetech și TrendMicro.

Incidentele de securitate investigate de către participanți au fost inspirate din cele mai actuale amenințări cibernetice globale. Au fost simulate atacuri live care au vizat compromiterea datelor din organizații virtuale, atacuri asupra unor infrastructuri SCADA, cât și asupra unor elemente critice din sistemul de sănătate publică.

Scenariile au testat abilitățile tehnice din domeniul securității cibernetice, precum pentesting, analiză malware, forensics sau networking și au dezvoltat un mecanism eficient de avertizare şi reacţie la incidente de acest tip.