ANUNȚ INIȚIERE PROIECT Mobilitate tactică pentru forțele specializate din cadrul SRI în prevenirea și combaterea terorismului TacMob – IS31A_05 Fondul Securitate Internă 2021-2027 |
![]() |
Serviciul Român de Informații, prin Unitatea Militară 0929 București, implementează în parteneriat cu Unitatea Militară 0472 București (având ca unități asigurate Brigada Antiteroristă și Unitatea Militară 0198 București) și Unitatea Militară 0991 București, proiectul „Mobilitate tactică pentru forțele specializate din cadrul SRI în prevenirea și combaterea terorismului TacMob”.
Proiectul este finanțat prin Programul Național 2021-2027 Securitate Internă - www.fed.mai.gov.ro, OS3 - Sprijinirea consolidării capacităților statelor membre în ceea ce privește prevenirea și combaterea criminalității, a terorismului și a radicalizării, precum și gestionarea incidentelor, a riscurilor și a crizelor legate de securitate, inclusiv printr-o cooperare sporită între autoritățile publice, organele, oficiile și agențiile relevante ale Uniunii, societatea civilă și partenerii privați din diferite state membre, apelul de proiecte IS31A.
Finanțarea nerambursabilă este asigurată în baza contractului de finanțare nr. IS31A_05 din 09.04.2025, încheiat cu Autoritatea de Management Afaceri Interne, Direcția Fonduri Externe Nerambursabile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
Valoarea totală a proiectului este de 8.517.735,00 lei cu TVA, din care 6.388.301,25 lei finanțare
europeană nerambursabilă și 2.129.433,75 lei cofinanțare națională proprie.
Perioada de implementare este de 12 luni de la data semnării contractului de finanțare, respectiv 09.04.2025 – 08.04.2026.
Obiectivul general îl reprezintă instruirea unui număr de 550 de cadre din structurile de intervenție cu responsabilități specifice pentru prevenirea și combaterea terorismului pentru utilizarea unor mijloace din dotare în vederea adaptării situațional - operaționale, generate de evoluția unor situații tactice pe timpul misiunilor.
Prin scopul și rezultatele sale, proiectul va contribui la dezvoltarea capabilităților de reacție a forțelor specializate de intervenție antiteroristă și contrateroristă, pe timpul misiunilor de prevenire și combatere a terorismului, pentru managementul optim al acțiunilor de răspuns, executarea ripostei imediate și/sau a intervenției contrateroriste.
Rezultatele propuse sunt: creșterea capacității de răspuns a structurilor intervenției antiteroriste/ contrateroriste, la nivel național, prin instruirea a 550 cadre cu atribuții și competențe în combaterea terorismului și dotarea cu două simulatoare auto, pentru menținerea abilităților dobândite.
Detalii suplimentare privind implementarea proiectului puteți obține de la Serviciul Român de Informații, e-mail: [email protected].
Socializăm!
riscurilor teroriste