Serviciul Roman de Informatii

Back Despre noi

Conducerea SRI

Serviciul Român de Informații este condus de un director cu rang de ministru, numit de Parlament la propunerea Președintelui României.

Directorul este secondat de un prim-adjunct - pentru zona de informații-operațiuni și de trei adjuncți. Prim-adjunctul și adjuncții directorului au rang de secretar de stat și sunt numiți de Președintele României, la propunerea directorului Serviciului Român de Informații.

Organismul deliberativ al Serviciului Român de Informații este Consiliul Director, compus din directorul Serviciului Român de Informații, prim-adjunctul și adjuncții acestuia, precum și din șefi ai unor unități centrale și teritoriale. Președintele Consiliului Director este directorul Serviciului Român de Informații.

Biroul Executiv al Consiliului Director asigură conducerea operativă a Serviciului Român de Informații și îndeplinirea hotărârilor Consiliului Director. Este alcătuit din directorul Serviciului Român de Informații, prim-adjunctul și adjuncții săi.

 
Prim-adjunct al directorului SRI -
general Răzvan Ionescu (director interimar)

Domnul general Răzvan Ionescu are o experiență de peste două decenii în munca operativă a Serviciului. De profesie este fizician, absolvent al Facultății de Fizică din cadrul Universității București. A urmat cursurile postuniversitare cu specializarea Geopolitică și Geostrategie din cadrul Academiei de Studii Economice, a absolvit masterul NATO Senior Executive din cadrul SNSPA, a absolvit cursurile seminarului Combaterea Armelor de Distrugere în Masă și Terorismului din cadrul Centrului European pentru Studii de Securitate George C. Marshall din Germania.

De-a lungul carierei în SRI, domnul general Răzvan Ionescu a ocupat mai multe funcții, atât în cadrul unităților centrale, cât și teritoriale, unde a avut succese operaționale de anvergură, în parteneriat cu servicii de intelligence din spațiul euroatlantic, pe problematici privind criminalitatea organizată transfrontalieră, respectarea regimurilor internaționale privind proliferarea sistemelor de armament, fluxuri financiare internaționale, migrație și terorism.

A fost încadrat în SRI cu gradul de locotenent și a absolvit ca șef de promoție cursurile de inițiere. A fost avansat la gradul de general-maior la 1 decembrie 2017. Anterior numirii în funcția de prim-adjunct al Directorului SRI, a condus o unitate centrală cu activitate în combaterea amenințărilor transfrontaliere. În activitatea sa a colaborat excelent cu partenerii instituționali ai SRI, atât interni, cât și externi.

Adjunct al directorului SRI -
general-locotenent Cristian Bizadea

Domnul general-locotenent Cristian Bizadea, anterior numirii, a ocupat poziția de șef al Cabinetului Directorului SRI.

De la angajarea în Serviciu, în anul 2001, a deținut diferite funcții în Direcția Generală Contraspionaj: locțiitor al șefului Direcției, șef de departamente de analiză, operațiuni și planificare. În această calitate, a participat la operațiuni derulate în cooperare cu parteneri interni și externi ai SRI.

A coordonat și contribuit la o bună parte din procesele de transformare instituțională a SRI.

În anul 2013 a obținut titlul de doctor în sociologie la Universitatea din București, cu teza intitulată "Orientul Mijlociu Extins - o perspectivă demopolitică".

Este lector universitar și a predat cursuri de analiză a informațiilor și analiză de risc la Universitatea din București și la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”.

Este licențiat în drept al Universității "Lucian Blaga" Sibiu și are un master în comunicare și relații publice, obținut la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București.

Vorbește fluent limba engleză.

S-a născut în anul 1976, în București. Are un copil.

Adjunct al directorului SRI -
general-locotenent Adrian Ciocîrlan

Domnul general-locotenent Adrian Ciocîrlan, anterior numirii, până în anul 2010, a ocupat diverse funcții de conducere în cadrul Direcției Generale Contraspionaj. În perioada 2010-2013, a fost șeful Direcției de Informații a Municipiului București. Între 2013-2016, a condus Direcția Generală Apărarea Constituției.

În anul 2020 i-a fost acordat gradul de general-maior.

A participat la misiuni, acțiuni și operațiuni complexe derulate în special pe profil contraspionaj, în cooperare cu parteneri externi ai SRI.

Adrian Ciocîrlan a absolvit cursuri de pregătire în domeniul intelligence și studii de securitate desfășurate în țară și străinătate.

A urmat cursurile Facultății de Psihosociologie din cadrul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”, pe care le-a absolvit în anul 1996.

Vorbește fluent limba engleză și limba franceză.

S-a născut la 25 mai 1974, în București. Este divorțat și are doi copii.

Adjunct al directorului SRI –
general-locotenent Gheorghe-Stancu Răducu

Domnul general-locotenent Gheorghe-Stancu Răducu, anterior numirii, a ocupat funcția de șef al Direcției Logistică.

În anul 2020 i-a fost acordat gradul de general-maior.

La data de 20 octombrie 2009 a fost numit șef al Direcției Logistică (prevăzută cu gradul de general-locotenent).

La data de 01 iulie 2008 ofițerul a fost numit în funcția de locțiitor al șefului Direcției Înzestrare și Patrimoniu.

Începând cu anul 2002, ca urmare a rezultatelor obținute în activitatea profesională, a fost promovat în funcția de șef birou, iar la data de 15 mai 2006 în funcția de șef sector.

În anul 1992, a fost admis pe locurile SRI la cursurile de zi ale Academiei Tehnice Militare. La finalizarea anului III de studii i s-a acordat gradul de locotenent, iar la 25 mai 1998 a fost repartizat la Serviciul Român de Informații și numit în funcție la Direcția Logistică.

Vorbește fluent limba engleză.

S-a născut la 5 aprilie 1973 în orașul Târgu-Secuiesc, județul Covasna. Este căsătorit și are doi copii.


Documente conexe ale foștilor membri ai conducerii SRI